31 Mayıs 2010 Pazartesi

Ricardo Quaresma ve BJK


Yıldırım Demirören pek taraftarlarca beğenilmeyen bir başkan bunda onun başkanlığında hep kaybeden bir Beşiktaş olması ve yanlış yapılan transferler etkili oldu. Bütün bu yanlışlardan sonra kazanılan 2 kupa acaba dedirtirken ertesi sezon gelen 4.lük taraftarın gözündeki Demirören profilini değiştirmedi. Şimdi Demirören kötü geçen bu sezonu unutturmak için flash transfer isteğiyle yanıp tutuşan taraftarının gözünü boyamak için Quaresma transferini bitirmek istiyor. (Juan Fran' ı 3000 kişinin karşıladığını düşünürsek 10000 kişi gider karşılamaya.)
Öncelikle şunu söyleyeyim Quaresma' nın oynamama olasılığı oynama olsılığından daha yüksek. Bu adam gittiği hiçbir yerde dikiş tutturamamış son 2 sezonunu daha çok barlarda gece aleminde geçirmiş bir isim. Şimdi gelip takır takır top oynamasını beklemek biraz iyimserlik olur. Neresinden bakarsanız bakın bu transfer risk.
Evet bu transferin olumsuz yanlarından bahsettik şimdide olumlu yanlarına bakalım. Öncelikle ben olsam bu transferi yapardım. Çünkü bu adamda yetenek var bu bir gerçek ve bu adam sorunsuz olsa Türkiye' nin yanından geçmez buda diğer gerçek. 8 milyon avroluk bonservis bedelide birşey değil, en kötü ihtimalle 1 sene sonra 5 milyon avroya satarsın fazlada bir zarar etmemiş olursun. Şimdi can alıcı soruyu soralım bu adam ya oynarsa. Düşük bile olsa bu ihtimalin varlığı bile heyecan veriyor, işte bu yüzden ben olsam bende bu Quaresma' yı almaya çalışırdım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder