17 Mayıs 2010 Pazartesi

2010 Yolunda #BREZİLYA#


Kaleciler

Júlio César (Inter)
Gomes (Tottenham)
Doni (Roma)

Savunma

Maicon (Inter)
Daniel Alves (Barcelona)
Gilberto (Cruzeiro)
Michel Bastos (Lyon)
Lúcio (Inter)
Juan (Roma)
Luisão (Benfica)
Thiago Silva (Milan)

Orta Saha

Gilberto Silva (Panathinaikos)
Felipe Melo (Juventus)
Kaká (Real Madrid)
Júlio Baptista (Roma)
Josué (Wolfsburg)
Kléberson (Flamengo)
Elano (Galatasaray)
Ramires (Benfica)

Hücum

Robinho (Santos)
Luis Fabiano (Sevilla)
Nilmar (Villarreal)
Grafite (Wolfsburg)

Dunga' nın açıkladığı kadro tartışmalarıda beraberinde getirdi. Hatta şunuda söyleyebilirim ilk kez bir Dünya Kupasında Brezilya favorilerden biri değil. Takımın rakiplerinden üstün hiçbir bölgesi yok. Özellikle orta sahada büyük sıkıntı çekeceklere ve oyunun kontrolünü rakiplerine vereceğe benziyorlar. Gelelim mevki mevki analize.

Kale:

Bu mevkide Julio Cesar sakatlanmadıkca ona birşey olmadıkça bir problem olmaz, şu anda dünyanın en iyi kalecilerinden. Cesar' ın yedeği olarakta Gomes iş yapar standartların üzerinde bir kaleci.

Defans:

Defans hattında en sağlam yer sağ bek bölgesi burada dünyanın en iyi 3 sağbekinden ikisi var. Maicon formayı giyer Alves yedekte bekler. Sol bekte mutlaka marcelo' yu alması gerekirdi Madrid' te güzel bir sezon geçirdi. Fakat Dunga onu almayarak çok şaşırttı bunun yanında Fenerbahçe' den Andre Santos' uda alabilirdi ama ikisini birden dışarıda tuttu ve bence takımın sol kanadını çökertti. Stoperde Lucio garanti onun yanında Milandan Thiago Silva' yı oynatabilir ama kimi oynatırsa oynatsın rakiplere kaptırılan bir orta saha ve bunun sonucunda gelen rakip baskılara dayanabilecek ikinci bir stoperleri yok, bu yüzden göbekte sorun yaşayacaklara benziyorlar.

Orta Saha:

İşte takımın esas sorunlu olduğu yer burası rakipleri Xavi ile İniestayı yanyana oynatırken , Lampard ile Gerard' ı yanyana oynatırken Brezilya' nın orta göbekte yanyana oynatabileceği standart bir ikilisi bile yok. O bölge için alınan oyuncuların tamamı standartın altındaki isimler, sadece hücuma yönelik orta saha olarak dünyanın en iyilerinden Kaka var gerisi boş. Melo Juve' de süründe , Gilberto Silva 34 yaşına gelmiş 10 sene önce olsaydı iş yapardı ama artık eski gücü yok , Kleberson hiçbir zaman üst düzey bir oyuncu olmadı , Elano ancak Kaka' ya yedek olur , Baptista ise sanırım Roma' dan ayrılacak piyasa yapması için alındı. Uzun lafın kısası bu orta sahayla ancak Afrikaya safariye gidilir.

Hücum:

Eskiden Brezilya denince müthiş santraforlar olurdu. Şimdi ise standardın az üstünde isimler var. Robinho SS denilen ikinci santrafor yani bizim değişimizle yardımcı forvet olacak türden yumuşak bir oyuncu en uçta kullanamazsın , geriye kalan üç isimse hiç uzatmaya gerek yok Brezilya' yı zafere taşıyacak isimler değiller.

Dunga bu kadroyu nasıl açıkladı bilmiyorum ama bu kadroyla yarı final imkansız gözüküyor. Kaldıki Defansif orta saha konusunda Dunganında yapacağı pek birşey yok. Çünkü Brezilya bu mevkiye pek oyuncu yetiştiremedi. Dünya Kupalarında devamlı bir şekilde Brezilyayı destekleyen halkımıza tavsiyem bu sene başka bir takım desteklemeleridir, bu Brezilya pek umut vermiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder