18 Mayıs 2010 Salı

Higuain


Bu çocuk Gagoyla beraber Madrid' e ilk geldiğinde arkadaşlarım iyi bilir bundan hiçbir şey olmaz demiştim, gerçi o zamanlarda daha çok sağ açık gibi oynuyordu. Sağ açık oynadığı dönemlerde takıma pek katkısı olmadı ama herşey geçen sene değişti. Gerçek mevkisi olan forvete geçen Higuain golleri sıralamaya başladı ve sezonu 22 golle tamamladı. Takımının tam 1 devre boyunca sadece 1 beraberlik alarak Barca maçına gelmesinde en önemli pay sahiplerindendi ama olmadı 2-6 lık büyük hezimet gerçekleşti ve geçen sezon kaybedildi.
Sezon açılmadan büyük ve sansasyonel transferle yapıldı ve tipik Madrid taraftarları gibi bende bir santrafor istedim Higuain' e güvenemedik ve Benzema yüklü bir paraya transfer edildi. Sezon başladı Higuain başlarda kah oynadı kah yedek bekledi ama sonunda hakettiği formayı aldı ve gollerini sıralamaya başladı. Ardından uzun süreli sakatlığı geldi sahalardan uzak kaldı ama bu sakatlık bile onu durduramadı.
sakatlık sonrası öyle bir döndüki makineli tüfek gibi gollerini sıralamaya başladı tekrardan. Higuain bu sezonu 2 aya yakın bir süre sakat olmasına rağmen 27 golle gol krallığında Messi' nin ardından ikinci sırada tamamladı. Belki sakat olmasa gol kralı o olacaktı ama bir gerçek varki bu çocuk saç telinden ayak tırnağına kadar golcü, golü kokluyor ve en önemlisi nereye vuracağını iyi biliyor. Higuain ceza sahasında topu aldımı hiç düşünmeden topu uzak köşeye gönderiyor ne düşünüyor nede kaleye bakıyor, direk şutu çıkarıyorki buda hüner ister, çalışma ister. Sözün özü bu çocuk büyük golcü ama eminimki sansasyonel transferleri seven Madrid medyası ve başkanı bu senede büyük paralara bir forvet alacaklar ve Higuain ikinci plana atılacak ama şunuda biliyorumki bu genç santrafor yine hakettiği formayı geri alıp yine gol krallığında ilk 2 ye girecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder